Een psychologische thriller waarin geharde zakenvrouw Iris tijdens een hartstilstand een angstige bijna-doodervaring heeft. Zwevend tussen hemel en aarde ziet zij haar 15-jarige, overleden dochter Anna die haar iets lijkt te willen vertellen. Als Iris weer bijkomt, weet ze dat ze op zoek moet naar de waarheid.

Met Francis Broekhuijsen, Saskia Temmink, Horace Cohen, Hans Dagelet, Tijn Docter, Nanette Drazic en Rienus Krul

Muziek door Annie Tangberg.

Luister met koptelefoon voor een surround ervaring.

Aflevering 1 – Bijna Dood

Tijdens een indringende bijna-doodervaring ziet de nuchtere zakenvrouw Iris dat de dood van haar dochter Anna niet zelfgekozen is, maar dat een ander hier de hand in heeft gehad. Als ze weer bijkomt, voelt ze dat ze nog een taak heeft te vervullen.

Aflevering 2 – Verloren Ziel

Iris is niet meer haar oude vertrouwde zelf. Ze rouwt eindelijk om haar verloren dochter en wil koste wat het kost achterhalen wie de dader is. Maar niemand neemt haar serieus, zelfs haar man en andere dochter Olivia niet.

Aflevering 3 – Puzzelstukje

Omdat niemand haar gelooft begint Iris aan zichzelf te twijfelen. Gelukkig vindt ze een luisterend oor bij de spirituele Xander, die haar ervan probeert te overtuigen dat er meer is tussen hemel en aarde. Hij spoort haar aan het mysterie op te lossen.

Aflevering 4 – Twee druppels water

Nadat Iris eerder haar eigen man heeft beschuldigd, verdenkt ze nu haar beste vriend Henry. Ze raakt meer en meer in de war en drijft steeds verder af van haar geliefden als ze zelf verdacht gemaakt wordt.

Aflevering 5 – Naar het Licht

Iris bijt zich wanhopig vast in haar strijd. Uiteindelijk vindt ze het bewijs waar ze naar op zoek was. Er rest haar niks anders dan haar dochter te wreken. Maar kan ze ook het liefste wat haar rest beschermen?

Aflevering 6 – Het interview

Na afloop van de live geluidsopname van het filmscenario Bijna Dood in het Polanentheater, vond er een gesprek plaats met scenarist Barbara Jurgens onder leiding van Laura van Zuylen, o.a. recensent bij De Filmkrant. Zij spraken over de oorsprong van het scenario, de fascinatie voor bijna dood ervaringen en de aantrekkingskracht van het genre psychologische thriller.