Over ons

\Vanaf 15 december 2022 staat Stichting S.O.S. niet alleen voor Scripts Off Screen maar ook voor het overkoepende Stories On Sound.  info@storiesonsound.nl

In hetzelfde jaar werd eerst de vijfdelige fictie-podcast Katapult gelanceerd en daarna het eveneens vijfdelige Donkerslag. Beiden zijn te beluisteren op deze site, ZAPP of L1, maar ook in de diverse podcast-apps. De serie Donkerslag wordt aanbevolen door Parel Radio waarin de eerste drie delen tevens te beluisteren zijn en ook een gesprek met één van de makers.

Een interview met Loek Hennipman (regisseur) en Nikol Poppe (scenarist en producent) is te beluisteren via Limburg FilmCast #25 | Loek Hennipman & Nikol Poppe on Vimeo

Katapult werd mogelijk gemaakt door KRO-NCRV en Fonds ZOZ en Donkerslag door het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Zabawas, Provincie Limburg, CineSud NextGen FilmLab, Limburg Film Office, Gemeente Maastricht, Visio Foundation, Katholieke Stichting voor Blinden en Slechtzienden, Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden, Stichting Blinden-Penning, Stichting Licht en Liefde, Brand Cultuurfonds Limburg, Stichting Kanunnik Salden/Nieuwenhof en het Bartimeus Fonds.

Stichting S.O.S. is in 2018 opgericht om verhalende podcasts te maken. Gestart werd met een serie van niet-verfilmde scenario’s. Zo werden de mooiste van deze verhalen aan de vergetelheid onttrokken door er audiodrama van te maken. Inmiddels zijn hier 4 edities van geproduceerd met in totaal 20 afleveringen en als toegift bij elke editie een gesprek met de makers.

Lees: Scripts Off Screen werkt verslavend goed ★★★★★ | De Volkskrant

Deze edities werden mede mogelijk gemaakt door: KRO-NCRV, NPO Radio 1, Nederlands Letterenfonds, Lira fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en BNG cultuurfonds. Partners waren: Het Metropole Orkest en The Buddy Film Project

Sinds 2020 ontwikkelt Stichting S.O.S. ook oorspronkelijk audiodrama voor podcast: Het vijfdelige Donkerslag met Loek Hennipman, Sam Huisman, Rutger Muller Simone Mostard en Nikol Poppe  (CV’s team ) en de jeugdpodcast Katapult met KRONCRV.

Stichting S.O.S.

Initiatiefnemers van Scripts Off Screen en oprichters van Stichting S.O.S. zijn Nikol Poppe en Sytske Kok. Samen vormden zij vanaf de start tot en met juli 2021 de directie van Stichting S.O.S. en deden zij de eindredactie van de eerste vier edities van Scripts Off Screen. Daarna is Sytske Kok teruggetreden en is de directie in handen van Nikol Poppe.

Nikol Poppe was na haar studie aan de Toneelacademie van Maastricht en Film– en Televisiewetenschappen aan de UVA jarenlang scripteditor en (ad interim) hoofd ontwikkeling voor diverse producenten (en de publieke omroep. Zij was in deze rol verantwoordelijk voor het beoordelen en begeleiden van projecten in ontwikkeling. Daarnaast schreef zij (mee aan) enkele toneelstukken en was ze scenarist van diverse korte, middellange en lange scripts met steun van het Nederlandse filmfonds en de publieke omroep. Tevens werkte ze als Lab supervisor bij het Binger Filmlab. (CV Nikol Poppe)

Het bestuur herbergt een schat aan kennis en ervaring in de film- en theaterwereld op zowel inhoudelijk, zakelijk als juridisch vlak.

Titia Vuyk (voorzitter) is sinds 1989 werkzaam in de culturele sector, onder meer als beleidsadviseur, fondsenwerver, communicatieadviseur en redacteur.

Alexandra Iedema (secretaris) heeft een master in informatierecht en public international law. Sinds 2022 is zij werkzaam als advocaat bij Versteeg Wigman Sprey advocaten.

Rick Steggerda (penningmeester) is verhalenmaker, docent Storytelling aan ArtEZ en De Gespreksontwerper. Voor de Nationale Politie  ontwikkelt hij de Politie Experience.

Stichting S.O.S. heeft een culturele Anbi status en onderschrijft de  Governance Code Cultuur.

Beleidsplan Stichting SOS 2024

Jaarverslag en -rekening 2023

Jaarverslag en -rekening 2022

Jaarverslag en -rekening 2021

Jaarverslag en -rekening 2020

Jaarverslag en -rekening 2019

Beleidsplan en jaarverslag 2018