Mondriaan’s Victory een biopic over de hoekige maar tegelijk swingende Piet Mondriaan die met zijn meesterwerk de Victory Boogie Woogie de waarheid achter de materiele wereld zichtbaar wilde maken.

Met Maria Goos, Jasper Boeke, Ricky Koole, Carly Wijs, Tibor Lukacs, Nanette Drazic, Kiefer Zwart en Thomas de Bres.

Muziek door Hans Vroomans.

Aflevering 1 – De rode boom

Letterlijk op zijn 70ste verjaardag begint Piet Mondriaan aan zijn laatste en meest bekende werk de Victory Boogie Woogie. Ook horen we hoe hij als jongeman met zijn schilderij Rode Boom zijn familie angst aanjaagt.

Aflevering 2 – Pier en oceaan

Met verloofde Greta logeert Piet Mondriaan bij Jan Toorop in Domburg. Daar begint het te stormen in zijn hoofd. En in New York, werkend aan zijn Victory Woogie Boogie, wordt Piet onder druk gezet om zijn nalatenschap te regelen.

Aflevering 3 – De brandmuur

Piet Mondriaan in Domburg en Parijs. Hoe hij bokst met Picasso, ruzie maakt met Matisse én hoe hij toe werkt naar de totale abstractie. De Nederlandse Bank doet in het geheim een bod op Mondriaans Victory Boogie Woogie.

Aflevering 4 – De potkachel

Peggy Guggenheim verklaart het Parijse atelier van Piet Mondriaan tot toe-ristische attractie. Met een hopeloos hart breekt Piet met verloofde Greta. Angst voor het fascisme. En in een bordeel ziet hij de allereerste seksfilm.

Aflevering 5 – De Victory

Piet Mondriaans weldoener Harry Holtzman en Peggy Guggenheim strijden om Piets laatste werk. In een New Yorks ziekenhuis danst hij toch nog een keer met zijn ex-verloofde Greta … en sterft. Op het Frederiksplein te Amsterdam besluit Nout Wellink Mondriaans Victory Boogie Woogie te kopen, een cadeau aan de Nederlandse bevolking.

Aflevering 6 – Het interview

Na afloop van de voordracht vond een nagesprek plaats met scenarist en regisseur Ger Beukenkamp onder leiding van cultureel commentator Joyce Roodnat. Ze spraken o.a. over of het mogelijk is een film te maken over kunst, of dat je uiteindelijk toch altijd het verhaal vertelt van de mens achter de kunstenaar.