De titel Donkerslag met daaronder drie gespiegelde silhouetten die een nieuw wezen vormen.

Opname, sound design, mixage – Sam Huisman
Dialoogmontage – Loek Hennipman en Cecile Moolhuysen
Compositie originele muziek – Rutger Muller
Muzieksamenstelling  – Roy Bemelmans
Opnameleiding/regie-assistentie – Daan Kmiecik
Dramaturgische adviezen – Jeroen Mourmans
Productie-assistentie – Juul Jacobs
Visuele vormgeving – Lenka Dittrichova
Set fotografie en video – Inigo garayo
Première fotografie – Raoul Limpens
Adviezen – Hannes Wallrafen
Financiële administratie – Corien Wouda
Communicatie – Ellis Visser
Assistentie communicatie – Alicia Hoost
Communicatie L1 –  Ralph Souren
Hoofdredacteur L1 – Leo Hauben
Producent – Stories On Sound – Nikol Poppe

Met dank aan: Edith Andriesse, Mirjam van Baar, Wederik de Backer, Rik Bastiaens, Lincey Bastings, Wouter Bergenhuizen, Astrid Cornelisse, Esther Crombag,  Finn Cuijpers, Leon Dijkstra, Brigitte van Eck, Sabine Fijn van Draat, Guido Franken, Berry Godec, Berbke Hermans, Peter Houben, Venne Huisman, Djoere de Jong, Tamara Jongerden, Scott Jun, Sytske Kok, Frans Kokkelmans, Suuz de Kuiper, Mette Laugs, Rob Ligthert,  Mascha Legel, Cecilie Levy, Miryam van Lier, Paul Maas, Gwen Maduro, Stefan Molenaar, Simone Mostard, Mos Mosqueira, Jaus Muller, Frans van Nie, Hanna Nijenhuis, Jos Notermans, Alexandra Iedema, Sil Rijsenbrij, Twan Rijsenbrij, Kees Rijsenbrij, Harm Duco Schut, Merel Teunissen, Titia Vuyk, Nienke van der Werff, Nicole Willems en collega’s, Design Hotel Maastricht, Stichting de Jezuïetenberg en Stichting Het Limburgs Landschap.

 

 

Vanaf 23 december 2022 te beluisteren

Donkerslag is een vijfdelig audiodrama waarin de bijna blinde conservatoriumstudente Noor ervan overtuigd raakt dat haar plotseling verdwenen vriend Kai in gevaar is. In haar reis om hem te vinden, komt ze erachter dat schijn bedriegt.

Scenario – Nikol Poppe
Regie – Loek Hennipman

Afleveringen

1. Nachtzwemmen 

Kort geleden is de 20-jarige Noor vrijwel blind geworden. Als haar beste vriend Kai, op wie ze eerder smoorverliefd was, nergens te vinden is en ze ook nog een niet te bevatten broekzaktelefoontje ontvangt, weet ze zeker dat Kai in gevaar is.

2. Mosaïco

Noor probeert gewoon door te gaan met het leven van alledag maar gaat ook op zoek naar meer informatie over Kai. Ze realiseert zich dat ze weinig weet van zijn achtergrond. Beetje bij beetje puzzelt ze informatie bij elkaar en wordt ze steeds meer uitgedaagd om buiten haar comfortzone te treden.

3. Nachtdieren

Noor reist over de grens naar Kai’s moeder en een oude vriend van hem. Maar wat zij te vertellen hebben, is niet hoopgevend. Samen met een huisgenoot ontrafelt ze het broekzaktelefoontje. Zo komt ze erachter dat Kai maar op één plek kan zijn, de groeves buiten de stad en ze gaat erheen.

4. Gevallen Engel

Noor gaat alleen de mergelgroeve in die ze kent van vroeger. Daar vindt ze uiteindelijk Kai, zwaar gewond. Hij kan nog net vertellen over zijn turbulente verleden voordat hij buiten bewustzijn raakt. Vrijwel tegelijkertijd komt Noor erachter dat al het licht is verdwenen.

5. Zien is meer dan kijken

In het ziekenhuis ontdekt Noor dat ze het allemaal verkeerd begrepen heeft. Door haar angst heeft ze niet gezien wat er werkelijk aan de hand was en ze moet leren omgaan met een ongemakkelijke waarheid en een nieuwe realiteit.

Cast

Noor – Eline van Gils en Lorena Dürnholz (zang)
Kai – Mourad Baaiz
Rogier – Hein van der Heijden

In volgorde van verschijnen:
Saar – Jonnah Lee Goldberg
Jules – Rashif El Kaoui
Raymond – Matthijs Rubberecht
Louise – Judith Pol
Sophia – Olinda Larralde Ortiz
Docent – Dennis Overeem
Ama – Irma van Hoof
Miryam Meydubi – Amara Reta
Abu Meydubi  – Miloud Chahboun
Joshua – Kiefer Zwart
Spreker conferentie – Dennis Overeem
Arthur – Mattias van de Vijver

Overige rollen en figuratie: Josephine Arendsen, Bauke van Boheemen, Jip Boschma, Anne Chris van Doesburgh, Armin Dorrani, Jo Hundscheidt, Tamara Jongerden, Dick Kingma, Jeff de Maeyer, Christophe Nieuwets,  Roderik Povel, Birsu Tamer. Van Buurttheater Maastricht: Nikita Jacob, Pano Jalhay, Tiny Meij, Marie-Louise Mientjes, Gina Mingels, Thierry Neijman, Jacqueline de Rooij, Frits Wijngaard.

 

De podcast-serie Donkerslag is een audiodrama-productie van Stichting S.O.S. en is tot stand gekomen in samenwerking met het Buurttheater Maastricht, Toneelacademie Maastricht en L1.

Deze productie is tot stand gekomen met steun van: Bartimeus Fonds, L1, Stichting Zabawas, Prins Bernhard Cultuurfonds,  CineSud NextGen FilmLab, Brand Cultuurfonds Limburg, Stichting Kanunnik Salden/Nieuwenhof, Gemeente Maastricht, Katholieke Stichting voor Blinden en Slechtzienden, Landelijke Stichting voor Blinden en Slechtzienden, Stichting Blinden-Penning, Stichting Licht en Liefde, Visio Foundation, Provincie Limburg en Limburg Film Office.